Minusta/hieronnasta

 

Olen aikaisemmin ollut töissä kouluissa osallistuen opetukseen kymmenen vuotta. Olen myös tehnyt töitä lasten kanssa eri diagnooseilla, kuten ADHD, autismi ja Aspbergerin syndrooma. Tutkimuksissa on osoitettu, että hieronta saa yliaktiiviset lapset rauhoittumaan. Tämä tuottaa rauhallisempia ryhmiä koulussa ja harvempia riitatilanteita. Se voi myös edesauttaa oppimista.

 

Lihashuolto on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia läpi elämän. Lapset ja nuoret käyttävät jo aikaisessa vaiheessa eri elektronisia koulutusvälineitä, jotka tehostavat ja helpottavat koulutusta. Haittapuolena on taas niskapuoli. Lisääntynyt IT-laitteiden käyttö on aiheuttanut niin nuorilla kuin aikuisillakin oireita, kuten jännitystä hartioissa ja niskassa joka tuo päänsärkyä, migreeniä ja jopa huimausta. Nämä ovat todistettuja haittavaikutuksia, jotka vaikuttavat oppimiseen ja elämään  negatiivisesti yleensä.

 

Hieronta rentouttaa kireitä lihaksia, tehostaa kuona-aineiden kuljetusta, vähentää turvotusta, nopeuttaa harjoitusten jälkeistä palautumista ja lisää verenkiertoa kudoksessa. Kosketus vapauttaa oksytosiini-hormonia. Oksytosiini lievittää stressiä ja parantaa siten edellytyksiä oppimiseen.

 

Lihasten kireys lisää yleisesti väsymystä. Rennoissa lihaksissa on enemmän voimaa ja kestävyyttä, joka oleellisesti tehostaa aineenvaihduntaa ja parempaa vatsa- ja suolistotoimintaa. Oksytosiini hidastaa sykettä alentaen verenpainetta, joka tuo rauhallisen ja turvallisen olotilan. Lisäksi oksytosiini kohentaa fokusta ja lisää keskittymistä parantunut havaintokyky ja parempi viestintätaito seurauksena, joka edistää sosiaalisia taitoja. Tämä vuorostaan myötävaikuttaa vahvempaan itsetuntoon, vähentyneeseen aggressiivisuuteen ja lisääntyneeseen kärsivällisyyteen.

 

 

Iho on kehon suurin aistielin

 

Kosketus ja fyysinen kontakti ovat yhtä tärkeitä lapsen kehitykselle kuin ruoka ja lepo. Että joku koskettaa on tulla huomatuksi ja tunnustetuksi yksilönä. Kosketus ja läheisyys voivat osoittautua erottaviksi tekijöiksi hyvän ja huonon itsetunnon välillä.

 

Kiinnostuksesta yllä mainittuihin syy-yhteyksiin yhdistettynä ihmisen hyvinvoinnista välittämisestäni, päätin kouluttautua hierojaksi Porvoon Hierojakoulussa. 

 

 

Mahdollisuuksien mukaan, käyn mielelläni lapsenne koulussa, vaihtoehtoisesti voitte varata ajan kotoani. Täällä voin tarjota hierontaa kotoisassa ilmapiirissä, jota ei pidä verrata kylpylän tarjoamaan käsittelyyn, mutta joka takaa rennon, rauhallisen ja turvallisen ympäristön.

 

Vanhemmat/huoltajat ovat totta kai tervetulleita olemaan läsnä alaikäisen käsittelyssä.